Enamelie – navodila za uporabo

Navodila za uporabo

Emajlirana posoda je ena najbolj praktičnih in trajnih kuhinjskih pripomočkov. Je trpežna, higienična ter enostavna za vzdrževanje. V današnji ponudbi izdelkov pa je toliko modelov in barv,da zadovoljijo še tako zahtevnega uporabnika.

Za vas smo ustvarili kolekcijo kakovostne emajlirane posode, ki vam bo v veselje pri vsakodnevni uporabi. Odlikuje jo -trajnost, ob pravilni uporabi in negi se emajlirna prevleka ne obrabi, posoda pa ima zelo dolgo življenjsko dobo -enostavno vzdrževanje, je odporna na kisline, ne oksidira in ne povzema vonja ali okusa hrane, ki jo v njej shranjujemo -je hipoalergena -primerna za uporabo na vseh kuhališčih, vključno s štedilniki na trdo kurivo Brez steklenih ali plastičnih pokrovov jo lahko uporabite v pečici -uporabite je lahko za shranjevanje hrane v hladilnikih in zamrzovalnikih

Pri uporabi bodite pozorni na: Ne pregrevajte prazne posode. Dodajte vodo, olje ali mast pred segrevanjem. Vsebina v posodi ne sme popolnoma izpareti. Površina posode se ob nenadni temperaturni spremembi lahko poškoduje, zato naj se ohlaja postopoma. Emajlirana površina posode se lahko ob padcu na tla ali ob trku s trdimi predmeti poškoduje. V emajlirani posodi ne mešajte z električnimi mešalniki. Nikoli ne uporabljajte emajlirane posode, ki je v notranjosti poškodovana. Vročo posodo vedno položite na posebne podstavke, desko za rezanje. Nikoli ne polagajte neposredno na mizo ali nezaščiten kuhinjski pult. Med kuhanjem ali peko pri prijemanju pokrova ali posode, vedno uporabljajte kuhinjske rokavice. Pri kuhanju uporabljajte ustrezne pokrove, saj s tem zmanjšate čas kuhanja in varčujete z energijo. Pri kuhanju sledite navodilom proizvajalca kuhališča, kjer vam svetuje katero mesto uporabite na kuhališču glede na tip in velikost posode. To bo preprečilo pregrevanje posode in izgubo energije.

Vzdrževanje in čiščenje: Pred uporabo posode, odstranite nalepke, ter posodo operite s toplo vodo in namenskimi čistilnimi sredstvi. Pri pomivanju posode ne uporabljajte žičnatih gobic, strgal, nožev, agresivnih čistil. Uporabite kuhinjske gobice, najlonske ščetke, emulzijo ali standardna čistila za pomivanje posode. Za odstranitev zažganin hrane, v posodo vlijte vročo vodo, dodajte namensko čistilo in počakajte nekaj minut. Ob bolj trdovratnih primerih vodo s čistilom zavrite in nato ohlajeno sperite s pomivalno gobico ali najlonsko krtačko. Po vsakem pomivanju posodo s kuhinjsko krpo osušite. Uporabite limonin sok, da odstranite notranjo obarvanje, kot posledica ponavljajoče se uporabe. Emajlirano posodo lahko perete v pomivalnem stroju, vendar posoda sčasoma zgubi lesk in gladko površino, prav tako se pojavi na izpostavljenih delih rjavenje. Naše priporočilo je, da se emajlirana posoda pomiva ročno. Emajlirana posoda ni primerna za daljše namakanje v vodi. Posodo vedno shranjujte z dnom na odlagalno površino

 
 

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Dodaj odgovor